Dé podcastserie over alles wat met het hart en met hart- en vaatziekten te maken heeft. Soms luchtig van toon, soms diepgaand en altijd interessant. Uw presentatoren
Carla Schenk en Martin Hemels jagen in elke aflevering naar informatie en kennis en nodigen hiervoor een keur aan boeiende experts uit. In de pilotaflevering stellen Carla en Martin zich graag nader aan u voor en vertellen zij wat u allemaal kunt verwachten.
Luister hier naar de podcast

Invloed van COVID-19 op mensen met hart- en vaatziekten

In deze podcast wordt met gastspreker prof. dr. Menno Huisman gediscussieerd over de invloed van COVID-19 op mensen met hart- en vaatziekten. Tijdens zijn recente onderzoek werd hij - net als de rest van Nederland - plotseling geconfronteerd met de
COVID-19 pandemie en kwamen er nieuwe vraagstukken op tafel. Waarom kwamen er zoveel mensen met COVID-19 met een longembolie op de IC terecht? Inmiddels is er meer duidelijk geworden over het virus, de immuunrespons en de pathogenese. Maar hoe ziet de toekomst eruit? En zouden we onze leefstijl niet moeten aanpassen?
Luister hier naar de podcast

​​​​​​​​​​​​​​Wat heeft een monnik uit de 13e eeuw te maken met trombose? Dit licht cardioloog Bert Pos toe in deze aflevering. Hebben 4 koppen koffie invloed op het voorkomen van boezemfibrilleren? Wat hebben varkens, koeien, een dode prijsstier en Zoete Klaver te maken met antistolling? Wat zijn belangrijke cardiologische uitdagingen volgens Bert Pos?
Luister hier naar de podcast
​​​​​​​Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek met huisarts Jaap van Soest over dé serious Hartgame voor professionals. ‘On-demand’ uzelf bijscholen vanuit uw luie stoel ook nog eens geaccrediteerd. Dat is de hartgame. Ruim 100.000 mensen lopen ongediagnosticeerd rond met atriumfibrilleren. Ga gamen en lever als huisarts een bijdrage aan de opsporing van deze mensen!
Luister hier naar de podcast
​​​​​​​In deze aflevering zijn we in gesprek met Prof. Onno van Schayck, hoogleraar preventie geneeskunde aan de universiteit van Maastricht. We bespreken het onderwerp preventie en welke invloed dit heeft op mensen met hart en vaatziekten. Wanneer werd preventie belangrijk, hoe gaat het met ons huidig preventie beleid en wat kan er beter?
Luister hier naar de podcast
Onno van Schayk
​​​​​​​In deze aflevering zijn we in gesprek met Dr. Janneke Wittekoek, cardioloog en directeur van Heartlife, het expertise centrum voor hart en gezondheid, hierin heeft zij speciale aandacht voor het vrouwenhart. We bespreken het onderwerp stress, welke impact heeft stress op ons hart, hoe komt het dat vrouwen gevoeliger zijn voor stress en welke rol heeft ons slaappatroon op ons hart? Wat moeten we doen om hier meer aandacht voor te hebben?
Luister hier naar de podcast
Janneke Wittekoek

Podcast interview met AF-patiënt


​​​​​​​​​​​​​​Hoor uit eerste hand wat dit gouden echtpaar ondernomen heeft om samen, én los van elkaar, hun leven weer op de rails te krijgen na de diagnose AF bij de heer Nollet.
Luister hier naar de podcast

Pfizer nascholingen - Podcast Familie Nollet

Podcast interview met vepleegkundig specialist over AF-behandeling bij de patiënt


Heleen Smets, verpleegkundig specialist in Jeroen Bosch Ziekenhuis vertelt hoe zorgprofessionals een verschil kunnen maken in het leven van AF-patiënten. Het bespreken en de erkenning van de problematiek is een belangrijke eerste stap.
Luister hier naar de podcast

Pfizer Nascholingen · Podcast Heleen Smets

Aan de hand van enkele vragen hebben wij voor jou de meest relevante inzichten opgesteld rondom AF en beroertepreventie. Binnen 5 minuten ben je weer geheel op de hoogte.

Beroertepreventie: Hoofd-Hart-Ritme

Exclusief voor de praktijkondersteuner (POH). Dr. Janneke Wittekoek en Lida van der Maat (POH) gaan in deze on demand webinar in op wat een POH kan betekenen in preventie van een beroerte. Waar moet je op letten? Herken je patiënten met een hoog risico? Hoe kun je samen met je huisarts zo goed mogelijk bescherming bieden?

Meer informatie

Beroertepreventie in de 1e lijn: beter behandelen van AF-patiënten

Eén van de belangrijkste oorzaken van een beroerte is AF. Tijdens deze nascholing gaat een multidisciplinair sprekersteam (huisarts, klinisch geriater, apotheker, cardioloog) in op het verbeteren van de behandeling van AF-patiënten waardoor beroertes kunnen worden voorkomen.

Meer informatie

Quiz

Aan de hand van enkele vragen hebben wij voor jou de meest relevante inzichten opgesteld rondom AF en beroertepreventie. Binnen 5 minuten ben je weer geheel op de hoogte.

Start hier de kennis quiz »

Informatie materialen

Binnenkort hier beschikbaar, beroertepreventie materialen voor jouw praktijk in jou regio